"Geen enkele artiest start zijn carrière in Carré...

...maar wel in De Schelleboom."

Met die insteek trok theaterrecensent Patrick van den Hanenberg in 18 maanden tijd, veelal fietsend, langs alle 12 provinciën om zijn boek Klein Theater Groot Hart te voorzien van de mooiste verhalen. Verhalen van de theaters en van de artiesten die hier nog altijd terug komen. Dit boek is een ode aan die kleine zalen waarin de grote namen van nu zijn begonnen.

Oosterhouts theater speelt één van de 12 hoofdrollen in ode aan de kleine theaters van Nederland

In elke provincie koos Patrick één klein theater uit en hij schreef hun verhaal op. En wat blijkt? In elk klein theater komt passie, gedrevenheid en hart terug in het verhaal. 

Omdat Theater De Schelleboom de provincie Noord-Brabant mag vertegenwoordigen, maakt het theater van ieder boek een extra mooi kadootje met 10 euro theatertegoed! *

Geef eens een (Oosterhouts) theater kado

Geef eens een theater kado. Of 12 theaters. Of eigenlijk een paar honderd kleine theaters in Nederland. Een boek waarin bekende artiesten van Nederland vertellen over het enthousiasme en vertrouwen van deze stuk voor stuk verrassende plekken aan wie zij hun succesvolle loopbaan te danken hebben.

De auteur

Patrick van den Hanenberg (1953) was 30 jaar theaterrecensent voor de Volkskrant. Tegenwoordig schrijft hij zijn muziektheaterrecensies voor Het Parool en cabaretrecensies voor Theaterkrant. In 1996 bracht hij, samen met Frank Verhallen, het standaardwerk ‘Nederlands cabaret 1970-1995’ uit. Daarnaast scheef hij onder meer biografieën over Don Quishocking, Drs P, en Maarten van Roozendaal. 

In 18 maanden tijd trok hij, veelal fietsend, langs alle 12 provinciën om zijn boek Klein Theater Groot Hart te voorzien van de mooiste verhalen.

Deze actie is een samenwerking tussen