18 mei 2024 20:15

Cabaret

Datum | tijd: 18 mei 2024 20:15

Entreeprijs: € 16,50

 


“Joey & Dave zetten met hun programma het publiek meteen op scherp. Over het programma dat de broers speelden zegt de jury: dit smaakt naar meer!”
Jury cameretten

Joey & Dave. Cabaretduo & Broers. Humor is voor de broers Joey en Dave altijd al een manier geweest om heftige levensgebeurtenissen te verzachten, bespreekbaar te maken of op z’n minst zwaar te ontkennen. Een familietrekje. Toch zijn de verschillen groot.

Joey voelt zich als oudere broer verantwoordelijk voor alles. Dave gaat iedere vorm van verantwoordelijkheid graag uit de weg. In 2022 haalden ze met hun eerste theaterprogramma Verbrand Je Vingers Niet – een scherpe voorstelling over de dood van hun vader – de finale van het Cameretten festival. In het theater willen ze vooral persoonlijke verhalen delen, herkenbare situaties creëren, moeilijke thema’s bespreekbaar maken en pijnlijke verschillen bloot leggen. Stille oorlog

In deze cabaretvoorstelling kijken ze terug op hun kindertijd, met in het bijzonder de (vecht)scheiding van hun ouders. Wat was de impact? Hoe beïnvloedt het hun relatie? Al snel blijkt dat ze dezelfde herinneringen totaal anders hebben beleefd en zet de scheiding alles weer op scherp. De doofpot gaat open en oude wonden beginnen te bloeden. Kortom, een vermakelijk tafereel om naar te kijken! 

Zaterdag 17 mei | 20:15 uur | € 16,50

inclusief koffie/thee vooraf en een drankje na de voorstelling

Als je deze voorstelling leuk vindt, check onderstaande voorstellingen ook eens.