8 oktober 2022 20:15

Toneel | Theater

Datum | tijd: 8 oktober 2022 20:15

Entreeprijs : € 19,50  


“Boeken zijn schatkamers waarin een rijkdom aan taal en gedachten bewaard wordt. Soms blijven ze jarenlang onaangeroerd, vervagen de letters vervagen en verbleken onze herinneringen. Wij blazen het stof van de boeken af om de beste, mooiste, spannendste verhalen opnieuw te ontdekken!”

Ga mee terug in de tijd, terug naar de 19e-eeuwse Victoriaanse tijd. Een tijd van paranormale experimenten en het verlangen om met de doden te spreken in spannende spirituele sceances. In haar drawing room ontmoet u uw gastvrouw Miss Havisham, bijgestaan door haar medium, Mrs. Gamp, en haar macabere adviseur Uriah Heep. Het wordt een avond vol onverklaarbare geestverschijningen, flikkerende kaarsen en dansende schaduwen!  Wie zullen zij ontvangen en wie zal ongenood verschijnen…? 

Dickensiaanse verhalen

Charles Dickens was gefascineerd door geesten en schreef, naast kleurrijke klassiekers als ‘Oliver Twist’ en ‘A Christmas Carol‘, prachtige spookverhalen. Volgens de overlevering, verscheen zijn eigen geest zelfs op een seance in Amerika, 5 dagen na zijn dood! 

What the Dickens! is een oud-Engelse uitspraak van verbazing, die al in de stukken van Shakespear terug te vinden is. Hoewel Charles Dickens dus niet de reden is van het ontstaan, heeft hij met zijn bekendheid zeker bijgedragen aan het levend houden er van tot in deze eeuw.

Zaterdag 8 oktober | 20:15 uur | € 19,50

Misschien vind je deze voorstelling ook wel leuk