De vierde en laatste open mic stand up middag van dit seizoen Oosterhout Lacht met MC Westsaïd!

Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek door aanstormend en gevestigd talent. Met deze ingrediënten bezorgen comedians en u een geweldige middag. MC Westsaïd praat de middag aan elkaar. Met zijn hoge energie houdt hij het publiek met gemak in zijn ban. Een leuke verhalen verteller die van begin tot einde boeit. Waarschuwing: de lachspieren gaan verzuren!

 

 

Tango met een twist
De tango, geboren in Buenos Aires, weerspiegelt de gevoelens van de mensen in de straten; hartstocht, verdriet, verlatenheid, heimwee. Torno Tango, een zangeres en twee gitaristen laten u kennismaken met deze muziek uit het verre Argentinië. Daarnaast voegen ze graag nog iets van onszelf toe, met een knipoog. Ook de songs van nu kunnen heerlijk tangomateriaal zijn.

Marlies Gadellaa zingt, Jan-Willem Dubbeldam en Dick Hermsen spelen gitaar. Alle drie ervaren, enthousiaste muzikanten, gegrepen door de tango en ze staan de springen om dit gevoel graag zoveel mogelijk delen met anderen, met u dus.

Kom lekker genieten op de zondagochtend, van Trio Torno Tango

op onze website: www.tornotango.nl

Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Zoals in elk theaterseizoen, ontbreekt ook dit seizoen de Finalistentour niet in de Bussel. Grote kans dus dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf!

 

Deze voorstelling maakt ook deel uit van de :

 

 

Niet los via de Schelleboom te boeken. Wel bij:

 

De prijswinnende show van de finalisten van het Cameretten festival trekt langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Het is alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avond maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten’. Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Theo Maassen, Marc-Marie
Huijbregts, Ronald Goedemondt en vele anderen wonnen Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten.

 

Deze voorstelling maakt ook deel uit van de :

 

 

Niet los via de Schelleboom te boeken. Wel bij:

 

Talent wat op het punt van doorbreken staat! Elk seizoen kun je zulke artiesten in De Schelleboom en bij Theater de Bussel zien spelen. Daarom bieden wij, samen met De Bussel de Aanstormend Talent Tour aan. 4 voorstellingen met in totaal 12 toptalenten voor een zeer aantrekkelijke prijs.

In dit pakket zitten:

za23nov20:15Amsterdams Studenten Cabaret FestivalFinalistentour 201920:15 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

vr31jan20:30Camaretten Festival 201920:30 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

za04apr20:15Koningstheater- akademieLammerentour 202020:15 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

vr10apr20:30Leids Cabaret FestivalFinalistentour 202020:30 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

Let op; de aanbieding valt niet onder het reguliere theaterprogramma en de daarbij behorende kortingsafspraken.

Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen. Het is zuiverheid en moed in Westerbork, gebaseerd op de novelle De nacht der Girondijnenvan Jacques Presser.

In 1943 meldt de Joodse leraar  Jacques Suasso Henriques zich bij de Joodse Ordedienst in kamp Westerbork. Deze gehate ‘Joodse SS’ moest in opdracht van de Duitse bezetter de orde in het kamp handhaven. Haar meest gruwelijke taak was het organiseren van het wekelijkse transport naar Auschwitz en Sobibor.

Op deze manier hoopt Suasso het vege lijf te redden. De ontmoeting met de zachtmoedige ‘rebbe’ Jeremia Hirsch in barak 52 brengt een ommekeer in hem teweeg. Die noopt hem uiteindelijk een daad te stellen die zijn lot zal bepalen.

Vooral de figuur van de ‘rebbe’ Jeremia Hirsch, één van de gevangenen in Westerbork, raakt doordat hij, zoals de ik-figuur het uitdrukt, midden in de hel “niet alleen gaaf kan blijven van binnen, maar ook die gaafheid naar buiten laat uitstralen”.

Dat dat kennelijk kan, in de meest onmenselijke omstandigheden – om daaraan te herinneren vertelt Guido dit verhaal verder. Een verhaal dat hoop vertolkt dat er zelfs in de meest onmenselijke omstandigheden altijd enkelingen zullen zijn die mens weten te blijven. En die zo anderen (zoals de ik-figuur in de voorstelling) inspireren om hun mens-zijn terug te vinden.”

Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief.
En dan help het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans, op bepaalde vlakken en op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen.

Toch was het vroeger soms ook wel fijn, om lekker altijd alleen in mijn eigen kleine autistische wereldje te zitten. Met fobieën enzo. Makkelijk ook wel; ik kende iedereen daar en was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook tegen mezelf, hardop. Vooral op straat of als ik aan het fietsen was tussen mensen die zulke malligheid maar wat slecht begrepen. Maar vaak was het ook best wel benauwd en restrictief, zo’n kleine wereld.

Dus toch doorzetten dan maar! En zeker niet als enige. Want het is inmiddels über hip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens, want soms is het hilarisch.

Voor zij die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad, zal ‘Kleine Wereld’ vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog. De voorstelling gaat over mijn strijd om mijn eigen ‘kleine wereld’ zo nu en dan eens te verlaten.
Mocht je nog nooit een ‘coach’ hebben gehad hoef je je geen zorgen te maken; ik weet voor iedereen wel een reden te vinden waarom je dat zeker ook zou moeten doen!

Over Fabian:
Fabian veroverde in de fameuze ‘The Comedy Store’in London de eerste prijs in een belangrijke comedy wedstrijd. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen.
Hij schreef voor verschillende TV programma’s, ging viraal met meerdere cabaret filmpjes en was o.a. te gast bij Spijkers Met Koppen.
Momenteel is hij ook te zien in de online panel show ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is.

Het is voorjaar, bloemen bloeien, de zon schijn, kriebels in de buik en lammetjes in de wei… of lammetjes in het theater. De enige HBO cabaretopleiding van Nederland stuurt haar studenten de weide wereld in. Dartelend, lachend, zingend bestormen zij de Nederlandse podia om u te vermaken. Vandaag de Schelleboom, morgen de wereld.

De Lammerentoer is de cabaret-talenten tour van de Koningstheateracademie, de opleiding die verantwoordelijk was voor het klaarstomen van eigenzinnige talenten als Kiki Schippers, Katinka Polderman, Jochen Otten en Pieter Derks. Bij de lammerentour ziet u de volgende winnaar van het Leids Cabaretfestival of de winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs

 

Deze voorstelling maakt ook deel uit van de :

 

 

 

U bepaalt wat u betaalt!
Wanneer is een theatervoorstelling nog betaalbaar? Hoeveel gage is een artiest waard? Omdat het antwoord op deze vragen voor iedereen verschillend is, willen we onze bezoekers deze keer zelf aan het woord laten. U bepaalt namelijk na afloop zelf wat u betaalt als gage voor deze artiesten. De toegang voor de voorstelling is slechts €7,50 euro, dit betaalt u als onkostenvergoeding voor het theater. Na afloop van de voorstelling heeft u de gelegenheid uw bijdrage aan de artiesten te doneren. Op de avond zelf vertellen wij u hoe u kunt bijdragen. Dit bedrag gaat in z’n geheel geheel naar de optredende artiesten.

In 1929 is de carrière van Stan Laurel en Oliver Hardy op hun hoogtepunt.

Een uniek pianoconcert door Stephan Graf v. Bothmer!

Het moment dat de filmindustrie start met de eerste commerciele geluidsfilms. Met een grote lach komen “De Dikke en De Dunne” in halsbrekende situaties terecht en overal waar zij langskomen maken zij er een puinhoop van. Auto’s en huizen, het statussymbool van de American Dream, weten zij vakkundig met hun onhandigheid in chaos om te toveren.

The Silent Movie project: Stan & Ollie, is een pianoconcert dat een selectie bevat van hun beste stomme films. Pianist en organist Stephan Graf v. Bothmer heeft inmiddels meer dan 1.000 films begeleid, waaronder ook klassiekers als Metropolis, Nosferatu en andere komedies van o.a. Harold Lloyd en Buster Keaton.

Klaas Prins neemt je mee op zoek naar de beste versie van zichzelf.
Een wereld waarin je leven zin zou krijgen door Engelse teksten aan de muur te hangen, een wereld waarin Tinder een Utopiaanse Fata Morgana blijkt te zijn en een wereld waarin maatregelen worden getroffen tegen vervelende Rotterdammers in de Efteling.

Een absurde zoektocht naar identiteit waarbij de jonge cabaretier met scherpe grappen, originele liedjes en de nodige zelfspot het publiek continu weet te boeien en verrassen.

 

Over Klaas:

Met zijn energieke humor en absurde wendingen verrast Klaas Prins zijn publiek. Hij is ontwapenend, muzikaal en verhalend, maar blijft altijd onvoorspelbaar. Klaas stond in 2016 de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en hij won de publieksprijs op het Leeuwarder Cabaret festival. Verder heeft Klaas aan verschillende televisieprogramma’s gewerkt (First Dates, Beste Kijkers), was hij te zien in Hufterproef (NPO3) en was hij de vaste presentator van Humor TV. Op dit moment speelt Klaas zijn eerste avondvullende programma “Maar nog niet helemaal”.