Herman van Veen zei ooit: Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje. Humor en ontroering liggen in zijn aangrijpende voorstellingen altijd pal naast elkaar.

Fred Delfgaauw is de absolute top als het gaat om poppenspel. Hij wekt ze tot leven, geeft hen allen een eigen wil en een eigen karakter. Personages waar je mee meeleeft, om (en mee) lacht, medelijden mee hebt en misschien wel verliefd op wordt.

In de ‘Wachtkamer van de liefde’ zitten een aantal kleurrijke personages. Ze hebben allemaal een verhaal over hun zoektocht naar de liefde. De zoektocht naar de liefde is ook een zoektocht naar de reden van bestaan: zonder liefde en de wederkerigheid daarin, lijkt het leven zinloos. Die universele ervaring kent een scala aan verschijningsvormen, soms tragisch, soms hilarisch, maar altijd herkenbaar. Uiteindelijk wordt het weer een echte Delfgaauw-productie waar het publiek wordt verrast en op een ander been gezet.

Na meer dan 35 jaar heeft Fred Delfgaauw een geheel eigen theater stijl gecreëerd. Een wonderbaarlijke versmelting van meerdere disciplines.

Na een aantal jaren van samenwerking met o.a. Sjaak Bral, Bert van der Brink en meerdere jonge talenten is dit weer een soloproductie van Delfgaauw. Gezien de positieve ervaringen van de eerdere samenwerkingen met collega’s uit het vak heeft hij een aantal bekende theaterpersoonlijkheden benaderd om mee te schrijven aan deze nieuwe soloproductie, om zodoende  een personage voor hun rekening te nemen die Fred Delfgaauw op onnavolgbare wijze tot leven zal laten komen. Paul van Vliet, Hans Dorrestijn, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Rob Bloemkolk en Sjaak Bral.

De perfecte voorstelling om ons jubileumseizoen mee af te sluiten. Wist u dat De Schelleboom ooit een poppentheater was in Oisterwijk? Nu begrijpt u des te meer waarom deze voorstelling op een manier van nu, perfect terugblikt op 20 jaar de Schelleboom.

“Van iemand houden is niet zo moeilijk, maar het vinden van iemand die jou een leven lang bemint, is het grootste geluk op aarde”.

Coco Chanel

Een bruisend muziektheaterprogramma over het leven van Coco Chanel en haar mannen. Heerlijke muziek vanaf romantiek uit het broquante Parijs, de jaren ’20 tot de roerige jaren ’60.

Een verhaal van een eclatant succes, van de opbouw van een wereldimperium op modegebied, maar ook van tranen, liefdesverklaringen, eeuwige trouw, geraffineerd verraad, bloedige hartstocht, het vurige liefhebben, slaande ruzies tot het sterven in eenzaamheid. Al zingend, spelend en declamerend brengen Waldin Roes (zang/viool) en Dries Oomen (zang/gitaar) de onstuimige jaren van Coco Chanel in haar tijdsbeeld spontaan en bruisend opnieuw tot leven. Waldin en Dries doen een muzikaal onderzoek langs de stappen op het pad der liefde van de romantische periode tot de jaren 60 in de 20e eeuw. Ware ontmoetingen met de ziel in de zin van het bestaan.

Over Waldin en Dries:

Waldin Roes studeerde viool aan het Rotterdams conservatorium en deed veel ervaring op als orkestmusicus met begeleiding van opera, operette, oratorium en het lichte genre. In dezelfde periode vervolgde zij  haar zangopleiding bij o.a. Cristina Deutekom en het Internationaal Opera Centrum Nederland. Bekendheid verwierf zij door haar medewerking aan de tv.-en theater-productie Scherzo van Mini en Maxi (met voorstellingen in Nederland, België, Oostenrijk en Rusland) als zangeres, violiste en danseres.

Ze soleerde op diverse CD’s en DVD’s   met o.a.: Lee Towers, Joke Bruijs, Paul de Leeuw, Jos Brink, Gerard Cox, Robert Long, Loes Luca, Jaques Herb, Ben Cramer, Liesbeth List en Joke de Kruijff. Als free-lance zangeres treedt zij in binnen- en buitenland (o.a Parijs, Caïro, Verona) op als soliste met Marco Bakker, Henk Poort, Ernst-Daniël Smid en vele anderen 

Dries Oomen is geïnspireerd door het Franse chanson, folk, blues en het klassieke repertoire vanaf zijn tienerjaren. Met gitaar specialiseerde hij zich op klassiek gitaar, flamenco- en countrygitaar waarbij ook de 12-snarige. En u kunt er op rekenen dat al deze stijlen op de één of andere manier verweven worden in deze voorstelling.

Dries studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in 1982. Hij was werkzaam als zanger/gitarist in de entertainmentwereld in binnen- en buitenland, waaronder V.S., China, Frankrijk, UK Duitsland en België. Vanaf 2005 introduceerde Dries zijn privémuziekschool waarbij zangcoaching, akoestisch gitaar en pianobegeleidingen aangeboden werden aan vele leerlingen, waaronder ook wat bekende namen.

Muziek verbind, wereldwijd, in goede en slechte tijden.
Suryana, wat ‘ons Syrië’ betekent is een orkest wat bestaat uit vluchtelingen uit de omgeving van Damascus. In Syrie maakten ze muziek, hobbymatig en soms professioneel. Door het oorlogsgeweld hebben zij moeten vluchten en zijn gastvrij ontvangen in Nederland, heel Nederland wel te verstaan. Deze muzikanten na hun vlucht in Rotterdam, Utrecht, Middelburg, Goes, Breda, Oosterhout en Kerkrade terecht gekomen.

Met hulp van Fatin Mattey-Eshaw, projectmedewerkster van het project ‘Vluchtelingen voor Vluchtelingen’ van het Bisdom Breda en kapelaan Jochem van Velthoven, priester van het Bisdom Breda, hebben ze het orkest opgericht.

De Schelleboom doneert de opbrengst van deze voorstelling aan het orkest, waarmee zij op den duur niet meer afhankelijk zijn van steun van buitenaf. Deze groep mensen wil er alles aan doen om zelfredzaam te worden in Nederland, een land wat hen ooit vreemd was, maar waar ze graag deel van uit maken.

 

Muziek  integreert, verbroedert en verbindt.

Muziek is de verbindende factor, de dragende kracht. Naast de onderlinge ontmoeting wil Suryana ook anderen laten genieten van hun muziek. Door de vreugde van het samen muziek maken, de verwondering bij de toehoorders en het jeugdige enthousiasme bouwt Suryana aan een betere wereld. De jongeren van Suryana willen hier in Nederland bouwen aan de toekomst, hun eigen toekomst, maar ook aan de toekomst van Nederland.

Door dit initiatief openen zij onze harten en handen. Suryana heeft in de korte tijd dat zij bestaat laten zien dat zij veel mensen weet te bereiken. Mensen worden door Suryana geraakt en bewogen. Deze bewogenheid zet zich om in actie en laat zien dat vele mensen Suryana willen ondersteunen. Suryana maakt het velen mogelijk om te helpen; materieel, financieel, maar vooral door enthousiaste aanmoediging en waardering.

De vierde en laatste open mic stand up middag van dit seizoen Oosterhout Lacht met MC Westsaïd!

Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek door aanstormend en gevestigd talent. Met deze ingrediënten bezorgen comedians en u een geweldige middag. MC Westsaïd praat de middag aan elkaar. Met zijn hoge energie houdt hij het publiek met gemak in zijn ban. Een leuke verhalen verteller die van begin tot einde boeit. Waarschuwing: de lachspieren gaan verzuren!

 

 

Tango met een twist
De tango, geboren in Buenos Aires, weerspiegelt de gevoelens van de mensen in de straten; hartstocht, verdriet, verlatenheid, heimwee. Torno Tango, een zangeres en twee gitaristen laten u kennismaken met deze muziek uit het verre Argentinië. Daarnaast voegen ze graag nog iets van onszelf toe, met een knipoog. Ook de songs van nu kunnen heerlijk tangomateriaal zijn.

Marlies Gadellaa zingt, Jan-Willem Dubbeldam en Dick Hermsen spelen gitaar. Alle drie ervaren, enthousiaste muzikanten, gegrepen door de tango en ze staan de springen om dit gevoel graag zoveel mogelijk delen met anderen, met u dus.

Kom lekker genieten op de zondagochtend, van Trio Torno Tango

op onze website: www.tornotango.nl

Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Zoals in elk theaterseizoen, ontbreekt ook dit seizoen de Finalistentour niet in de Bussel. Grote kans dus dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf!

 

Deze voorstelling maakt ook deel uit van de :

 

 

Niet los via de Schelleboom te boeken. Wel bij:

 

De prijswinnende show van de finalisten van het Cameretten festival trekt langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Het is alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avond maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten’. Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Theo Maassen, Marc-Marie
Huijbregts, Ronald Goedemondt en vele anderen wonnen Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten.

 

Deze voorstelling maakt ook deel uit van de :

 

 

Niet los via de Schelleboom te boeken. Wel bij:

 

Talent wat op het punt van doorbreken staat! Elk seizoen kun je zulke artiesten in De Schelleboom en bij Theater de Bussel zien spelen. Daarom bieden wij, samen met De Bussel de Aanstormend Talent Tour aan. 4 voorstellingen met in totaal 12 toptalenten voor een zeer aantrekkelijke prijs.

In dit pakket zitten:

za23nov20:15Amsterdams Studenten Cabaret FestivalFinalistentour 201920:15 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

vr31jan20:30Camaretten Festival 201920:30 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

za04apr20:15Koningstheater- akademieLammerentour 202020:15 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

vr10apr20:30Leids Cabaret FestivalFinalistentour 202020:30 Soort voorstelling :CabaretGenre:Talent Tour

Let op; de aanbieding valt niet onder het reguliere theaterprogramma en de daarbij behorende kortingsafspraken.

Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen. Het is zuiverheid en moed in Westerbork, gebaseerd op de novelle De nacht der Girondijnenvan Jacques Presser.

In 1943 meldt de Joodse leraar  Jacques Suasso Henriques zich bij de Joodse Ordedienst in kamp Westerbork. Deze gehate ‘Joodse SS’ moest in opdracht van de Duitse bezetter de orde in het kamp handhaven. Haar meest gruwelijke taak was het organiseren van het wekelijkse transport naar Auschwitz en Sobibor.

Op deze manier hoopt Suasso het vege lijf te redden. De ontmoeting met de zachtmoedige ‘rebbe’ Jeremia Hirsch in barak 52 brengt een ommekeer in hem teweeg. Die noopt hem uiteindelijk een daad te stellen die zijn lot zal bepalen.

Vooral de figuur van de ‘rebbe’ Jeremia Hirsch, één van de gevangenen in Westerbork, raakt doordat hij, zoals de ik-figuur het uitdrukt, midden in de hel “niet alleen gaaf kan blijven van binnen, maar ook die gaafheid naar buiten laat uitstralen”.

Dat dat kennelijk kan, in de meest onmenselijke omstandigheden – om daaraan te herinneren vertelt Guido dit verhaal verder. Een verhaal dat hoop vertolkt dat er zelfs in de meest onmenselijke omstandigheden altijd enkelingen zullen zijn die mens weten te blijven. En die zo anderen (zoals de ik-figuur in de voorstelling) inspireren om hun mens-zijn terug te vinden.”

Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief.
En dan help het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans, op bepaalde vlakken en op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen.

Toch was het vroeger soms ook wel fijn, om lekker altijd alleen in mijn eigen kleine autistische wereldje te zitten. Met fobieën enzo. Makkelijk ook wel; ik kende iedereen daar en was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook tegen mezelf, hardop. Vooral op straat of als ik aan het fietsen was tussen mensen die zulke malligheid maar wat slecht begrepen. Maar vaak was het ook best wel benauwd en restrictief, zo’n kleine wereld.

Dus toch doorzetten dan maar! En zeker niet als enige. Want het is inmiddels über hip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens, want soms is het hilarisch.

Voor zij die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad, zal ‘Kleine Wereld’ vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog. De voorstelling gaat over mijn strijd om mijn eigen ‘kleine wereld’ zo nu en dan eens te verlaten.
Mocht je nog nooit een ‘coach’ hebben gehad hoef je je geen zorgen te maken; ik weet voor iedereen wel een reden te vinden waarom je dat zeker ook zou moeten doen!

Over Fabian:
Fabian veroverde in de fameuze ‘The Comedy Store’in London de eerste prijs in een belangrijke comedy wedstrijd. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen.
Hij schreef voor verschillende TV programma’s, ging viraal met meerdere cabaret filmpjes en was o.a. te gast bij Spijkers Met Koppen.
Momenteel is hij ook te zien in de online panel show ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is.