Een heerlijke avond klassiek

Een mooie traditie om een nieuw jaar te starten, is proosten met champagne. En Het Oosterhoutse Koninklijk Koor Aurora nodigt u dit jaar uit om dit te doen tijdens een champagneconcert. Op 11 januari kunt u luisteren naar stukken uit diverse bekende en minder bekende opera’s, zoals Alceste (Chr. W. Gluck), Idomeneo (W.A. Mozart) en Porgy and Bess (Gershwin). En zoals gebruikelijk aan het begin van het jaar kunt u mee walsen. Dit keer op muziek van Franz Lehár. Destijds opgericht als liederentafel in 1881. Nu, 138 jaar later, is het koor veruit het langst bestaande koor in Oosterhout.

Kom lekker luisteren, genieten en proosten op het nieuwe jaar met een feestelijk glas bubbels!

Iedereen heeft zijn tradities rond de kerst en h19 en en de Schelleboom hebben ook al jaren een! Twee winterse voorstellingen aan de vooravond van de kerstvakantie.

Winter in De Schelleboom is uitgegroeid tot een evenement met dans, zang en theater, waar de cursisten de kou van de winter verwarmen met hun podiumkunsten in het gezellige Schelleboom theater.

Cursisten van On Stage, The Left Overs, Choque en Choque Proof verwelkomen u met toneel zang en dans.

Dit jaar is het verhaal gebaseerd op The Grinch.
U weet wel, de dorpelingen van Who die veel van kerst vieren houden, maar The Grinch, die in het noorden van het dorp woont NIET………..

Kom luisteren en genieten van deze geheel eigen versie.

Iedereen heeft zijn tradities rond de kerst en h19 en en De Schelleboom hebben er samen ook een! “Winter in De Schelleboom”
Twee winterse voorstellingen aan de vooravond van de kerstvakantie.
Winter in De Schelleboom is uitgegroeid tot een evenement met dans, zang en theater, waar de cursisten de kou van de winter verwarmen met hun podiumkunsten in het gezellige Schelleboom theater.

Cursisten van On Stage, The Left Overs, Choque en Choque Proof verwelkomen u met toneel zang en dans.

Dit jaar is het verhaal gebaseerd op The Grinch.
U weet wel, de dorpelingen van Who die veel van kerst vieren houden, maar The Grinch, die in het noorden van het dorp woont NIET………..
Kom luisteren en genieten van deze geheel eigen versie.

Ook dit jaar staat, vlak voor de kerstdagen, de Eastwood Christmas Collective klaar om u te trakteren op een heerlijke kerstvoorstelling. Dit jaar weer met een nieuw verhaal en nieuwe bijbehorende muziek, maar allemaal met de kerstgedachte en kerst in gedachte.

 

Steun een goed doel

Een andere traditie is dat deze kerstvoorstellingen in het teken staan van een goed doel. Hoe werkt dat? Met uw reservering betaalt u slechts 8,50 per kaartje. Dit zijn de onkosten van het theater. De Eastwood Chistmas Collective zet zich belangeloos in, maar doet haar uiterste best zo’n mooie voorstelling weg te zetten dat u hen al uw goud, wierook en mirre zou willen geven. Dat kan dan ook ná de voorstelling. Echter, alles wat u deze artiesten gunt, gaat niet in hun eigen zak, maar doneren zij direct door aan een goed doel. Niets moet, maar alles is mogelijk. Op de avond zelf zullen de artiesten het mooie doel bekend maken!

Natuurlijk zorgt De Schelleboom voor heerlijk kerstbrood bij uw kopje koffie/thee vooraf en tijdens de pauze en nazit voor warme chocomelk of Glühwein. Kom gezellig samen met ons op kerstavond de feestdagen inluiden!

Herman van Veen zei ooit: Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje. Humor en ontroering liggen in zijn aangrijpende voorstellingen altijd pal naast elkaar.

Fred Delfgaauw is de absolute top als het gaat om poppenspel. Hij wekt ze tot leven, geeft hen allen een eigen wil en een eigen karakter. Personages waar je mee meeleeft, om (en mee) lacht, medelijden mee hebt en misschien wel verliefd op wordt.

In de ‘Wachtkamer van de liefde’ zitten een aantal kleurrijke personages. Ze hebben allemaal een verhaal over hun zoektocht naar de liefde. De zoektocht naar de liefde is ook een zoektocht naar de reden van bestaan: zonder liefde en de wederkerigheid daarin, lijkt het leven zinloos. Die universele ervaring kent een scala aan verschijningsvormen, soms tragisch, soms hilarisch, maar altijd herkenbaar. Uiteindelijk wordt het weer een echte Delfgaauw-productie waar het publiek wordt verrast en op een ander been gezet.

Na meer dan 35 jaar heeft Fred Delfgaauw een geheel eigen theater stijl gecreëerd. Een wonderbaarlijke versmelting van meerdere disciplines.

Na een aantal jaren van samenwerking met o.a. Sjaak Bral, Bert van der Brink en meerdere jonge talenten is dit weer een soloproductie van Delfgaauw. Gezien de positieve ervaringen van de eerdere samenwerkingen met collega’s uit het vak heeft hij een aantal bekende theaterpersoonlijkheden benaderd om mee te schrijven aan deze nieuwe soloproductie, om zodoende  een personage voor hun rekening te nemen die Fred Delfgaauw op onnavolgbare wijze tot leven zal laten komen. Paul van Vliet, Hans Dorrestijn, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Rob Bloemkolk en Sjaak Bral.

De perfecte voorstelling om ons jubileumseizoen mee af te sluiten. Wist u dat De Schelleboom ooit een poppentheater was in Oisterwijk? Nu begrijpt u des te meer waarom deze voorstelling op een manier van nu, perfect terugblikt op 20 jaar de Schelleboom.

“Van iemand houden is niet zo moeilijk, maar het vinden van iemand die jou een leven lang bemint, is het grootste geluk op aarde”.

Coco Chanel

Een bruisend muziektheaterprogramma over het leven van Coco Chanel en haar mannen. Heerlijke muziek vanaf romantiek uit het broquante Parijs, de jaren ’20 tot de roerige jaren ’60.

Een verhaal van een eclatant succes, van de opbouw van een wereldimperium op modegebied, maar ook van tranen, liefdesverklaringen, eeuwige trouw, geraffineerd verraad, bloedige hartstocht, het vurige liefhebben, slaande ruzies tot het sterven in eenzaamheid. Al zingend, spelend en declamerend brengen Waldin Roes (zang/viool) en Dries Oomen (zang/gitaar) de onstuimige jaren van Coco Chanel in haar tijdsbeeld spontaan en bruisend opnieuw tot leven. Waldin en Dries doen een muzikaal onderzoek langs de stappen op het pad der liefde van de romantische periode tot de jaren 60 in de 20e eeuw. Ware ontmoetingen met de ziel in de zin van het bestaan.

Over Waldin en Dries:

Waldin Roes studeerde viool aan het Rotterdams conservatorium en deed veel ervaring op als orkestmusicus met begeleiding van opera, operette, oratorium en het lichte genre. In dezelfde periode vervolgde zij  haar zangopleiding bij o.a. Cristina Deutekom en het Internationaal Opera Centrum Nederland. Bekendheid verwierf zij door haar medewerking aan de tv.-en theater-productie Scherzo van Mini en Maxi (met voorstellingen in Nederland, België, Oostenrijk en Rusland) als zangeres, violiste en danseres.

Ze soleerde op diverse CD’s en DVD’s   met o.a.: Lee Towers, Joke Bruijs, Paul de Leeuw, Jos Brink, Gerard Cox, Robert Long, Loes Luca, Jaques Herb, Ben Cramer, Liesbeth List en Joke de Kruijff. Als free-lance zangeres treedt zij in binnen- en buitenland (o.a Parijs, Caïro, Verona) op als soliste met Marco Bakker, Henk Poort, Ernst-Daniël Smid en vele anderen 

Dries Oomen is geïnspireerd door het Franse chanson, folk, blues en het klassieke repertoire vanaf zijn tienerjaren. Met gitaar specialiseerde hij zich op klassiek gitaar, flamenco- en countrygitaar waarbij ook de 12-snarige. En u kunt er op rekenen dat al deze stijlen op de één of andere manier verweven worden in deze voorstelling.

Dries studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in 1982. Hij was werkzaam als zanger/gitarist in de entertainmentwereld in binnen- en buitenland, waaronder V.S., China, Frankrijk, UK Duitsland en België. Vanaf 2005 introduceerde Dries zijn privémuziekschool waarbij zangcoaching, akoestisch gitaar en pianobegeleidingen aangeboden werden aan vele leerlingen, waaronder ook wat bekende namen.

Muziek verbind, wereldwijd, in goede en slechte tijden.
Suryana, wat ‘ons Syrië’ betekent is een orkest wat bestaat uit vluchtelingen uit de omgeving van Damascus. In Syrie maakten ze muziek, hobbymatig en soms professioneel. Door het oorlogsgeweld hebben zij moeten vluchten en zijn gastvrij ontvangen in Nederland, heel Nederland wel te verstaan. Deze muzikanten na hun vlucht in Rotterdam, Utrecht, Middelburg, Goes, Breda, Oosterhout en Kerkrade terecht gekomen.

Met hulp van Fatin Mattey-Eshaw, projectmedewerkster van het project ‘Vluchtelingen voor Vluchtelingen’ van het Bisdom Breda en kapelaan Jochem van Velthoven, priester van het Bisdom Breda, hebben ze het orkest opgericht.

De Schelleboom doneert de opbrengst van deze voorstelling aan het orkest, waarmee zij op den duur niet meer afhankelijk zijn van steun van buitenaf. Deze groep mensen wil er alles aan doen om zelfredzaam te worden in Nederland, een land wat hen ooit vreemd was, maar waar ze graag deel van uit maken.

 

Muziek  integreert, verbroedert en verbindt.

Muziek is de verbindende factor, de dragende kracht. Naast de onderlinge ontmoeting wil Suryana ook anderen laten genieten van hun muziek. Door de vreugde van het samen muziek maken, de verwondering bij de toehoorders en het jeugdige enthousiasme bouwt Suryana aan een betere wereld. De jongeren van Suryana willen hier in Nederland bouwen aan de toekomst, hun eigen toekomst, maar ook aan de toekomst van Nederland.

Door dit initiatief openen zij onze harten en handen. Suryana heeft in de korte tijd dat zij bestaat laten zien dat zij veel mensen weet te bereiken. Mensen worden door Suryana geraakt en bewogen. Deze bewogenheid zet zich om in actie en laat zien dat vele mensen Suryana willen ondersteunen. Suryana maakt het velen mogelijk om te helpen; materieel, financieel, maar vooral door enthousiaste aanmoediging en waardering.

De vierde en laatste open mic stand up middag van dit seizoen Oosterhout Lacht met MC Westsaïd!

Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek door aanstormend en gevestigd talent. Met deze ingrediënten bezorgen comedians en u een geweldige middag. MC Westsaïd praat de middag aan elkaar. Met zijn hoge energie houdt hij het publiek met gemak in zijn ban. Een leuke verhalen verteller die van begin tot einde boeit. Waarschuwing: de lachspieren gaan verzuren!

 

 

Tango met een twist
De tango, geboren in Buenos Aires, weerspiegelt de gevoelens van de mensen in de straten; hartstocht, verdriet, verlatenheid, heimwee. Torno Tango, een zangeres en twee gitaristen laten u kennismaken met deze muziek uit het verre Argentinië. Daarnaast voegen ze graag nog iets van onszelf toe, met een knipoog. Ook de songs van nu kunnen heerlijk tangomateriaal zijn.

Marlies Gadellaa zingt, Jan-Willem Dubbeldam en Dick Hermsen spelen gitaar. Alle drie ervaren, enthousiaste muzikanten, gegrepen door de tango en ze staan de springen om dit gevoel graag zoveel mogelijk delen met anderen, met u dus.

Kom lekker genieten op de zondagochtend, van Trio Torno Tango

op onze website: www.tornotango.nl

Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Zoals in elk theaterseizoen, ontbreekt ook dit seizoen de Finalistentour niet in de Bussel. Grote kans dus dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf!

 

Deze voorstelling maakt ook deel uit van de :

 

 

Niet los via de Schelleboom te boeken. Wel bij: