De Schelleboom bestaat 20 jaar. En dat vieren we!

Op 27 maart 1999 opende De Schelleboom officieel haar deuren. Een splinternieuw Vestzaktheater in een historische pottenbakkerij! Oosterhout had er een culturele hotspot bij en er bleef een stukje erfgoed behouden. Nu zijn we 20 jaar verder! Honderden voorstellingen, waar duizenden mensen van genoten, grote en kleine optredens. Dat gaan we vieren. Wie jarig is trakteert en De Schelleboom doet dat dus ook! Lees hieronder meer.

Doe mee en win!

Doe mee met een kleine speurtocht kris kras door onze website en win mooie prijzen. Meedoen is makkelijk. Los de puzzel op, door de missende woorden uit de zin op te zoeken op verschillende pagina’s op de website. Vul ze in en klaar! Onze hoofdprijs; een seizoensabonnement voor twee personen.

Hoofdprijs – theaterabonnement voor 2

Een heel seizoen met z’n tweeën naar elke voorstelling in De Schelleboom waar je maar bij wilt zijn. Heb je een keer zelf geen zin of tijd? Geef de twee kaartjes dan gerust aan familie of vrienden en bezorg hun een leuke avond!

Extra prijzen – 10 x 2 vrijkaarten

Naast de hoofdprijs verloten we 10x twee kaarten voor een voorstelling naar keuze in het aankomende seizoen. Zoek iets leuks uit en we maken er een leuke middag of avond van. De koffie of thee vooraf en een drankje in de pauze zitten erbij natuurlijk!

Troost(en Leut)prijzen

Geen hoofdprijs of vrijkaarten gewonnen?
Misschien heb je dan toch prijs! Onze Troost-en Leut-prijs bestaat uit een Schelleboom Theaterkadobon van € 5,- en heerlijk thee om te drinken als je je bon aan het verzilveren bent op onze site.

Scroll naar beneden, doe mee en win!
Like en win!

Draait het leven om likes? Zeker niet, maar hoe meer likes, hoe meer mensen wij op de hoogte kunnen houden van onze voorstellingen.

Like onze facebookpagina vóór 15 april en maak kans op een van de 20x twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze!

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang 20% korting op jouw eerstvolgende bestelling

Al ons nieuws op jouw digitale mat. Hoe makkelijk is dat. Maandelijks krijg je een overzicht van de komende voorstellingen en bij bijzondere gelegenheden tippen we je ook. Maximaal twee keer per maand krijg je dus een mailtje van ons.

De code geeft eenmalig 20% korting op je volledige bestelling. Dus bestel je 2 kaartjes, krijg je de korting over het totaalbedrag. Maar bestel je in één keer 10 kaartjes, ontvang je ook korting over je totale bestelling! Je ontvangt de code rondom 1 juni, samen met ons programma voor het komende seizoen.

Feestelijke jubileummiddag zaterdag 1 juni

Speciaal voor het twintigjarig bestaan is een documentair portret gemaakt over de oprichtster van De Schelleboom; Nellie Heemskerk. Bijna 82 jaar, verzameldier met een cultureel hart en een markante persoon in Oosterhout.

Nellie is bijzonder mens, die haar hele leven lang al verzamelt. Een ondernemende dame, die geen uitdaging uit de weg gaat. Zo was zij de 50 ruim gepasseerd toen ze de vervallen pottenbakkerij kocht, zes jaar renoveerde, en het theater startte wat nu De Schelleboom is. En een vrouw die huis en hart openstelt voor iedereen die het nodig heeft.

Documentair filmmaker Wilma Rekkers maakte een portret van haar. Op 1 juni opent De Schelleboom haar deuren en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen, een kop koffie te drinken en de documentaire te zien. Wil je gegarandeerd zijn van een plaatsje, reserveer dan hiervoor via links hieronder.

Reserveer voor één van de vertoningen

Win een heel seizoen theater voor 2

Hieronder  staan een aantal aanwijzingen, sommige zijn letterlijk, sommige zijn cryptisch. De antwoorden zijn door de hele site te vinden, op verschillende plaatsen.

Vul de antwoorden in op de plaatsen waar ze horen en maak de zin compleet. Heb je de juiste antwoorden? Dan heb je de juiste zin. Vul deze in op het contactformulier onderaan in, samen met je gegevens en misschien win jij wel een gratis voorstelling voor twee. En gratis is ook gratis. Vooraf staat de koffie en thee altijd klaar en in de pauze of nazit krijg je ook nog een drankje.

Van (Antwoord A) geniet ik echt als ik ze (Antwoord B) meemaak in de (Antwoord C) en
volgend (Antwoord D) zie je me zeker terug in de enige bewaarde (Antwoord E) van Oosterhout voor een (Antwoord F) voorstelling.

Klaar om op zoek te gaan en te winnen?
Hier komen de aanwijzingen!

A: Op een van onze pagina’s vind je alle voorstellingen. Welke verzamelnaam gebruiken we voor cabaret, toneel, muziek, verhalen en kleinkunst?

B: Bij de Schelleboom kun je trouwen. We hebben er een pagina aan gewijd! Onder aan de pagina praten we over de persoonlijke sfeer. Die ervaar je pas echt als je …. komt kijken

C: Onze theaterzaal heeft sinds dit jaar een naam. Welke is dat? Deze naam vind je op de pagina waar we onze ruimtes beschrijven.

D: Op de pagina over onze vriendenstichting lees je alles over ‘vriend’ van het theater worden. In de eerste alinea lees je dat je ons steunt gedurende een bepaalde periode. Hoe noemen we deze periode?

E: Een makkelijke tussendoor. Wat was De Schelleboom lang voordat het een theater werd? Wil je meer lezen hierover? Bezoek dan onze pagina ‘historie

F: Een feestje op komst? Dat kan ook in de Schelleboom. Lees de pagina ‘feesten’ eens door. Onder het kopje ‘Verjaardag of jubileum’ praten we over …. momenten

Vul je gegevens en je antwoord in en WIN!